(untitled) (Review of Medical Practice, 2026)
Zdrowie psychiczne jest niezwykle ważne dla każdego i wszędzie. Na całym świecie potrzeby w zakresie zdrowia psychicznego są wysokie, ale odpowiedzi są niewystarczające i niewystarczające. Raport „Światowy raport o zdrowiu psychicznym: transformacja zdrowia psychicznego dla wszystkich” ma na celu inspirowanie i informowanie o lepszym zdrowiu psychicznym dla każdego i wszędzie. Opierając się na najnowszych dostępnych dowodach, prezentując przykłady dobrych praktyk z całego świata i wyrażając doświadczenia ludzi, raport podkreśla, dlaczego i gdzie zmiany są najbardziej potrzebne oraz jak najlepiej je osiągnąć. Wzywa on wszystkie zainteresowane strony do współpracy w celu pogłębienia wartości i zaangażowania w zdrowie psychiczne, przekształcenia środowisk wpływających na zdrowie psychiczne oraz wzmocnienia systemów opieki nad zdrowiem psychicznym.